Φύλακας αγγέλων (Machine Gun Preacher) – 2011

mgp_posterBackground: Την ταινία αυτή δεν την είχα καθόλου υπ’ όψιν μου, μέχρι πριν κάποια σαββατοκύριακα. Τότε αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να λιώσουμε και να μου κάνει την χάρη να δούμε τον πρώτο κύκλο του Dexter, με σκοπό να φτάσουμε μέχρι τον τελευταίο κάποτε, και εγώ θα της έκανα την χάρη να δούμε το Machine Gun Preacher, για το οποίο της είχαν πει τα καλύτερα. Τελικά και οι δυο σιχτιρίσαμε στο τέλος. Εκείνη γιατί έχασε τον ύπνο της από το τόσο πολύ Dexter μέσα σε δυο μέρες, και εγώ γιατί δεν εκμεταλλεύτηκα το διάλλειμα από το Dexter με κάποια άλλη ταινία.

Η ταινία: Πρώην κρατούμενος (Gerard Butler) αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της εκκλησίας μετά από προτροπή της γυναίκας του – πρώην στρίπερ. Όταν, μετά την παρακολούθηση ενός κηρύγματος, συνειδητοποιεί το μέγεθος της καταστροφής από την δράση των παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Αφρική, αποφασίζει να αφιερώσει την ζωή του προσπαθώντας να προστατέψει και να βοηθήσει τα παιδιά στο νότιο Σουδάν, χτίζοντας ένα ορφανοτροφείο.

Και αυτή η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Πέραν του γεγονότος ότι κάθε τέτοια ταινία σε ταρακουνάει κάπως για όσα προκαλεί ο (θρησκευτικός) φανατισμός και η αναρχία, το Machine Gun Preacher είναι αδιάφορο από όλες τις απόψεις. Δεν έχει να προσφέρει κάτι σκηνοθετικά ή υποκριτικά, τόσο από τους πρωταγωνιστές όσο και από τους δεύτερους ρόλους. Εκτός από τον Gerard Butler, πρωταγωνιστεί η Michelle Monaghan που υποδύεται την γυναίκα του, την οποία είδαμε και στην σειρά True Detective. Στους τίτλους τέλους βλέπουμε και τον πραγματικό «φύλακα αγγέλων» Sam Childers, στην ιστορία του οποίου βασίστηκε η ταινία.

Να τη δω; Μόνο αν είσαι φαν του Λεωνίδα-Gerard Butler, κάτι στο οποίο δεν δίνω πολλές πιθανότητες. Αν θες να δεις κάτι με παρόμοιο θέμα υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογες ταινίες, όπως το «Hotel Rwanda» ή «Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκωτίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *